Basismodule
‘Werken met Positieve Gezondheid’

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag met Positieve Gezondheid in je eigen dagelijkse praktijk? Dan is het prettig als je weet wat dit inhoudt en zelf hebt ervaren hoe je aan het nieuwe gezondheidsconcept vorm en inhoud kan geven. Het effect kun je vergroten wanneer je samen anderen dit proces doorloopt en zij met je meedenken over de vragen die je tussentijds tegenkomt. Werken met Positieve Gezondheid leer je door te doen! Het werken met Positieve Gezondheid is een andere manier van denken, gesprekken voeren en begeleiden van mensen. Je krijgt kennis van de achtergrondinformatie van het nieuwe gezondheidsconcept Positieve Gezondheid van Machteld Huber*. Door de opdrachten in de praktijk en intervisie met elkaar ontwikkel je je eigen stijl en leer je hoe je Positieve Gezondheid kunt integreren in je werksituatie met collega´s en clienten.

Voor wie?

Deze basismodule is voor iedereen die het gedachtegoed van het werken met Positieve Gezondheid in zijn of haar team, organisatie of bedrijf verder wil implementeren.

Data & tijd

 • vrijdagochtend 15-02, 08-03, 29-03, 12-04 09:00-11:30
 • dinsdagochtend 23-04, 07-05, 21-05, 04-06 10:00-12:30

INHOUD

De basismodule bestaat uit vier dagdelen, met elk dagdeel een thema.

Dagdeel 1 | Thema Zelf ervaren

 • Achtergrond Positieve Gezondheid
 • Verdiepingsslag Positieve Gezondheid (o.a. spinnenweb gespreksmodel )

Dagdeel 2 | Thema Gericht op de ander

 • Persoonlijke veranderwens om Positieve gezondheid vorm te geven
 • Jouw talent voor Positieve Gezondheid

Dagdeel 3 | Thema Gericht op jouw werkzaamheden

 • Hoe heb je Positieve Gezondheid ervaren & welke kansen zie je voor je eigen (werk)omgeving.

Dagdeel 4 | Gericht op eigen werkomgeving

 • Ervaringen uitwisselen en best practises door middel van intervisie
 • Evaluatie, certificaten en centrale afsluiting

Trainers

Janine van der Duin, projectleider Indekerngezond & Emmie van Esveld (Yulius, GGZ organisatie in Dordrecht, waar gewerkt wordt met Positieve Gezondheid) verzorgen de basismodule die op vrijdag 15 februari 2019 van start gaat.

Geeske van der Weerd (Lentis, GGZ organisatie in Groningen, waar gewerkt wordt met Positieve Gezondheid) verzorgt de basismodule, start dinsdag 23 april 2019.

Investering
750,00  exclusief BTW

 • ervaren & inspirerende trainers
 • maximale groepsgrootte 12 personen

Certificaat
Na actieve deelname en aanwezigheid ontvangen de deelnemers een certificaat. De basismodule is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V (12 punten) en Keurmerk Fysiotherapie (15 punten).

Aanmelden
info@indekerngezond.nl Heb je vragen, neem contact op met Janine van der Duin, 06-53123320

Locatie
Indekerngezond, Kopenhagenstraat 41, Utrecht Leidsche Rijn Centrum

*IPH Institute for Positive Health (iPH)

Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid. De stichting is opgericht door Machteld Huber, de grondlegger van het gedachtegoed. Het instituut wil de beweging die ontstaan is rond Positieve Gezondheid stimuleren, versterken en versnellen. Zo maken we met elkaar van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld, een plek waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven dan waar ook ter wereld. (Bron: www.iph.nl

*Positieve Gezondheid is de uitwerking in 6 dimensies(lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, zingeving, dagelijks functioneren en meedoen) van de bredere kijk op gezondheid. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

 

Indekerngezond

Adres

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum

Kijk hier hoe je ons kunt bereiken

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Meer…

Contactpersonen

Projectleiders
Janine van der Duin
M: 06-53123320
Sandra IJpma
M: 06-12349277