Cursus ‘Sterk met Pijn’

Introductiebijeenkomst vindt plaats op 13 februari 2019 19.30 – 21.00 uur

Klik hier voor het programma van de 13e!

8 Cursusbijeenkomsten:

Dinsdag   5 maart 2019   19.00 – 21.00 uur
Dinsdag 12 maart 2019   19.00 – 21.00 uur
Dinsdag 19 maart 2019   19.00 – 21.00 uur
Dinsdag 26 maart 2019   19.00 – 21.00 uur
Dinsdag   2 april   2019   19.00 – 21.00 uur
Dinsdag   9 april   2019   19.00 – 21.00 uur
Dinsdag 16 april   2019   19.00 – 21.00 uur
Dinsdag 23 april   2019   19.00 – 21.00 uur

De terugkombijeenkomst na 3 maanden zal nog gepland worden in overleg met de cursisten. Chronische pijn kan jouw leven en dat van je omgeving behoorlijk beïnvloeden. Je vraagt niet om verandering, maar helaas denkt je lichaam hier soms anders over als je chronisch ziek wordt. Medicatie helpt je vaak om de fysieke pijn te verzachten, maar medicatie voor je chronische pijn zegt niets over jou en jouw kwaliteiten. Ook met chronische pijn mag je er zijn. Ken je iemand met chronische pijn of heb jezelf chronisch pijn? En ben je op zoek naar tips, erkenning en herkenning van de klachten? Wij helpen je graag op weg met deze zelfmanagementcursus.

Sterk met Pijn is gericht op het leren omgaan met chronische pijn. De cursus is opgezet vanuit het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem. Dit is een netwerk van 18 verschillende patiëntenorganisaties die te maken hebben met chronische pijn. Deze cursus is exclusief voor leden van de patiëntenorganisaties die hierbij zijn aangesloten https://www.pijnpatientennaar1stem.nl/organisaties/.

De eigen bijdrage is 60 euro (voor 10 bijeenkomsten), die door sommige zorgverzekeraars wordt vergoed.

Inhoud Sterk met Pijn
Thuis, op je werk, familie of vrienden, men begrijpt niet wat chronische pijn met je doet. Je dagelijks leven is inmiddels behoorlijk ontregeld. De begeleiders ondersteunen in je zoektocht om de regie weer in eigen hand te nemen. Sleutelwoorden zijn: ondersteunen, eigen mogelijkheden zoeken en zelf én samen doen. De cursus Sterk met Pijn is laagdrempelig, leert je nieuwe wegen ontdekken en omgaan met chronische pijn. Een stap naar zelfredzaamheid.

De volgende onderwerpen worden besproken:

Wat is chronische pijn / Oorzaken en herkenning / Wat betekent het hebben van chronische pijn/ Communicatie met je arts / Communicatie met jezelf en omgeving / Kijken naar je mogelijkheden /
Partnerbijeenkomst / Wat kan ik zelf doen en hoe ga ik hierna verder.

De cursus kent tien bijeenkomsten van twee uur: een introductiebijeenkomst (partners en familie of andere naasten zijn ook welkom), acht cursusbijeenkomsten (inclusief partnerbijeenkomst) en een terugkombijeenkomst, drie maanden na afloop van de cursus. Wekelijks bespreken we oefeningen voor thuis. We werken met minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers en vragen een actieve houding.

De cursus biedt volop gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen.

Aanmelden

Heb je chronische pijn en wil je verder met jouw leven? Ben je er klaar voor om de volgende stap te nemen. Schrijf je dan in voor onze cursus. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen aan esther@sterkmetpijn.nl. Je ontvangt dan verdere informatie van ons.

 Chronische pijn heb je niet alleen! Samen kom je veel verder

Inge en Esther verzorgen de cursus die van, voor en door ervaringsdeskundigen met chronische pijn is opgezet. Doel is om jouw kwaliteiten weer naar boven te laten komen. Je energie te geven om de mindere dagen door te komen, kortom je kwaliteit van leven te verbeteren. Je kunt zelf meer dan je denkt, maar je hoeft dit niet alleen te doen.

Wie zijn wij?

Inge:

Zowel als coach en cursusbegeleider probeer ik, Inge van Veldhuijsen, mensen te enthousiasmeren en inspireren.

Ik heb 32 jaar van mijn 59 jaren in Canada gewoond waar mijn 4 kinderen zijn geboren. Nu woon ik al weer 18 jaar in Nederland met 2 van mijn 4 kinderen.

Zo´n 3 jaar geleden is de Ziekte van Lyme en Fibromyalgie gecontracteerd. Ik kon niks meer, mijn lichaam weigerde mee te werken en had veel pijn. Maar ik liet me niet uit het veld slaan. Ik ben gaan zoeken wat ik wel kon en waar ik iets kon betekenen.

Door mijn ziekte moest ik mijn 20 jaar ervaring als Office Manager loslaten en een nieuwe weg inslaan. Wegens mijn liefde voor de mens heb ik mijzelf omgeschoold met een 2 jaar HBO opleiding naar Personal Coach. Mijn behoefte aan sociaal contact bracht mij in de wereld van vrijwilligers werk waar ik de laatste 3 jaar verschillende programma´s heb gecreëerd en uitgevoerd.

Nu als cursusbegeleider voor de cursus ´Sterk met Pijn´, nodig ik de deelnemers uit hun verhaal te vertellen en te delen met hun lotgenoten. Uw leert samen om verantwoordelijkheid te nemen en de regie terug te krijgen op uw eigen leven. Bewust te worden van uw eigen hulpbronnen en actie te ondernemen naar uw eigen doelen.

Als coach heb ik geleerd om de menselijke ervaring als uitgangspunt te nemen. Ik nodig dan uit tot waarnemen en het onderzoeken van deze ervaringen. Ik begeleid in het kijken naar uzelf, naar de ander en naar de wereld om u heen. Daarnaast gebruik ik verschillende technieken om de coachee ertoe te brengen meer inzicht in zichzelf te verwerven, nieuwe oplossingen te generen .

Esther:

Mijn naam is Esther Visser, woonachtig in Leidsche Rijn, 42 jaar, getrouwd en heb een dochter van bijna 14.

Een lange zoektocht bij de mijn eerste klachten heeft ertoe geleid dat ik me pas na 6 jaar bij de huisarts heb gemeld en het zorgtraject ben
ingegaan.

Mijn migraine, waar ik mee te kampen heb helaas, heeft mij
ook veel gebracht. Interesse in de wereld van patiëntenzorg, die van
zorgverleners en alle facetten waar je mee te kampen hebt.

Hoe hou je een kwaliteit van leven. Zeker bij migraine speelt de onzichtbaarheid
een enorm grote rol, welke hand in hand gaat met veel onbegrip en een
taboe.

Ik ben iemand die kijkt naar mogelijkheden, maar vooral naar SAMENWERKEN.
Je kunt immers niets alleen en waarom allemaal losse trajecten opstarten als het samen kan. Ik zet mijn ervaringsdeskundigheid dan ook graag in om anderen in te laten zien dat je leven niet stopt als je een chronische aandoening hebt.

Indekerngezond

Adres

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum

Kijk hier hoe je ons kunt bereiken

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Meer…

Contactpersonen

Projectleiders
Janine van der Duin
M: 06-53123320
Sandra IJpma
M: 06-12349277