Zelfverzekerd Spreken! (VOL)

Donderdag 7 maart van 9.30-12.30 uur

Leer ontspannen en met plezier spreken voor de groep!

Presenteren voor een groep doodeng? Je bent niet de enige die er zo over denkt. Amerikaans onderzoek concludeerde dat spreekangst de meest voorkomende angst is. In Nederland zal dat niet veel anders zijn. Sta je met zweet in je handen voor de groep? Hakkel je of praat je juist veel te snel? Zo raar is dat niet. In het Nederlandse onderwijs is er, afgezien van de jaarlijkse spreekbeurt op de basisschool, weinig aandacht voor spreken in het openbaar. En dat terwijl het de laatste jaren juist zo’n belangrijke skill is geworden! Tijdens presentaties waar je klanten of collega’s wil overtuigen of tijdens een ‘elevator pitch’ voor jouw eigen bedrijf. Tijdens een sollicitatie kan een goede presentatie zomaar die gewilde baan opleveren.

Als je het nooit hebt geleerd, blijft speechen lastig. Het goede nieuws is dat je spreken in het openbaar heel goed kan leren. Ik geloof er echt in dat iedereen kan leren speechen. Als je een een-op-een-gesprek tot een goed einde kan brengen, dan kan je dat ook bij een talk voor een groep. Tijdens mijn training deel ik een aantal inzichten over de aard van de onzekerheid bij het spreken. Ik leer wat je tijdens de presentatie het beste met je handen, voeten en ogen kunt doen. Tot slot kijken we naar de opbouw van het verhaal dat je wilt delen met de rest van de wereld. Dát verhaal goed te vertellen geeft zoveel kracht en energie, dat je het al snel vaker wilt doen!

Trainer
Peter de Koning (1977) leerde letterlijk op straat de liefde voor het spreken. Als stadsgids sprak voor de meest uiteenlopende groepen: van Tweede Kamerleden tot de brandweer van Barneveld. Tussen 2002 en 2010 voerde hij twee rockbands aan waarmee hij op diverse Nederlandse podia stond. Als historicus en schrijver verdiepte hij zich in storytelling en ontdekte hoeveel plezier het mensen geeft wanneer ze hun eigen verhaal helder onder woorden kunnen brengen. Al deze ervaring komt samen in de training ‘Zelfverzekerd presenteren’.

Opgeven? Stuur een mail naar info@indekerngezond.nl

 

Indekerngezond

Adres

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum

Kijk hier hoe je ons kunt bereiken

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Meer…

Contactpersonen

Projectleiders
Janine van der Duin
M: 06-53123320
Sandra IJpma
M: 06-12349277