Blue Zone

Er zijn op dit moment een vijftal erkende Blue Zones in de wereld. Dit zijn gebieden waar een groot deel van de mensen op een gezonde manier een hoge leeftijd bereikt, tot wel boven de 100. Dit zijn de kenmerken van Blue Zones:

  • Vanzelfsprekend bewegen. Zo min mogelijk ondersteuning gebruiken bij het dagelijks bewegen. Verder beweging te kiezen die je leuk vindt zoals wandelen en/of fietsen.
  • Focus op een doel in je leven: een reden hebben om elke ochtend enthousiast je bed uit te komen.
  • Een leven leiden dat voorziet in momenten van rust en ontspanning door bijvoorbeeld een siësta, een feestje of een moment om te niksen of te mediteren of te bidden.
  • Gezond eten en drinken: met mate en gevarieerd eten en je laten inspireren door onderbouwde voedingsinzichten.
  • Leven in verbinding: leven in een sterk sociaal netwerk, of dat nu familie is of een groep waar je elkaar steunt en aanspreekt op gezond en wenselijk gedrag.
  • Gelukkig zijn: Er van uitgaan dat geluk je toevalt is achterhaald. Er zijn methoden en inzichten waarmee je je leven de moeite waard kunt maken.

Waarom willen we een Blue Zone?

Onderzoek heeft aangetoond dat je je gezondheid en leven in eigen hand moet nemen wil je op een gezonde wijze oud(er) worden. Om gezond te worden en te blijven heb je hulp nodig van je omgeving (werk of woonomgeving).
Samen maken we onze regio (Leidsche Rijn en Vleuten De Meern) tot een Blue Zone.

Indekerngezond

Adres

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum

Kijk hier hoe je ons kunt bereiken

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Meer…

Contactpersonen

Projectleiders
Janine van der Duin
M: 06-53123320
Sandra IJpma
M: 06-12349277